Velkommen til bloggen min! Håper du får en fin lesing. Legg gjerne igjen en kommentar! :)

onsdag 29. februar 2012

Ripped in 30. Eller?

Av diverse grunner har det blitt lite trening det siste halvåret, og formen og kroppen er deretter. Og siden det nå nærmer seg slike gøye tider som "komme-inn-i-den-j****-bunaden" og ikke minst sommer og (muligens) bikini, er det bare å ta seg selv i nakken og komme seg i aktivitet igjen. Årets topptur i juni; Loen - Skåla, er også en god grunn til å få opp pulsen. Litt kjedelig å måtte snu midtveis grunnet lungesvikt..;) 

Jeg har hatt god effekt av videoen til Jillian Michaels (hun gale fra Slankekrigen, ja) tidligere, 30 days shred, men er ganske lei den. Jeg skal derfor prøve meg på en annen av hennes 3-2-1-videoer, med det herlige navnet Ripped in 30. 

Jillian mener at for å få mest mulig effekt, må en kombinere både kondisjon og styrke. Videoen er delt inn i 4 nivåer, hvor en holder på med det samme nivået i en uke, før en går videre til neste. Alle nivåene varer i ca 30 minutter, og er delt inn på samme måte: 3 minutter styrke, 2 minutter kondisjon, og ett minutt mage. 

Målet mitt er å trene denne 5-6 ganger i uken i en måned, og for å virkelig holde motivasjonen oppe, skal jeg publisere ukentlige mål her, så følg med! Dag 1 er gjennomført, og det var mildt sagt hardt. Katten er fremdeles i sjokk etter å ha observert armhevingene..;) 
Lurer du på noe å prøve deg på noe av det samme? Ta en titt på promo-videoen under!


tirsdag 28. februar 2012

O salige lykke; Vinterferie!

Vinterferie når regnet pøser ned utenfor, er ensbetydende med godt lesevær. (altså vær det er 110 % lov til å synke ned i sofaen med et pledd og en god bok!)
Jeg er ferdig med to sålangt, de to første av krimfortatteren Chris Tvedt: Rimelig tvil og Fare for gjentakelse. 




Den første var jeg ikke helt sikker hva jeg syntes om, og er vel ikke helt enig med selv ennå. Jeg satt hele tiden med en litt sånn "ååå, ikke gjør det der, da!" og  "Si ifra til politiet, din løk" - følelse, men den er absolutt ikke den dårligste boken jeg har lest. Inntrykket av forfatteren kom seg betraktelig utover i den andre boken, Fare for gjentakelse. Den likte jeg kjempegodt, og gleder meg til å begynne på den tredje i serien om advokat Mikael Brenne fra en ikke navngitt by, men når den beskrives som liggende ved fjorden mellom fjell, og været til stadighet er regntungt og grått, så er det ikke vanskelig å gjette seg frem til hvor i landet vi skal;) 


Bøkene kan du lese mer av her, og ta også en titt på Studias fantastiske Mammutsalg!
God vinterferie ønskes alle! 

mandag 6. februar 2012

Sankta Psyko

Siste bok i som er lest i det begredelige vinterværet vi har her på vestlandet, er Sankta Psyko av Johan Theorin. Og personlig synes jeg det er den beste boken jeg har lest av forfatteren. 


Han har forlatt Øland, hvor de forrige bøkene foregår, og handlingen er nå lagt til et psykriatisk sykehus et sted på Sveriges fastland. Boken er vel ikke direkte en krimbok, men en thriller. Da jeg fikk den av Studia-Eli, sa hun at hun flere ganger satt og tenkte: "neeeei, gå tilbake, ikke gjør slikt", og akkurat samme tanker satt jeg med da jeg leste den.


 Uten å avsløre for mye, kan jeg skyte inn at for at boken skulle vært helt perfekt, burde slutten vært annereldes.... Men anbefales absolutt!!






Forlaget skriver: 



Dit kommer Jan Hauger for å søke jobb som førskolelærer. Men Glenna er ikke som andre barnehager. Den ligger vegg i vegg med Sankta Patricia – med kallenavnet Sankta Psyko – et sikkerhetsgradert sykehus der mentalt forstyrrede voldsforbrytere mottar behandling. Glenna er Sankta Patricias egen barnehage, der pasientenes barn får treffe sine foreldre under nøye overvåkning. En av Jans oppgaver blir å eskortere barna gjennom de underjordiske gangene som forbinder barnehagen med klinikkens besøksrom.Jan er en dyktig pedagog, men han bærer også på hemmeligheter. Han har ikke avslørt for noen hva som egentlig skjedde ni år tidligere da lille William forsvant fra barnehagen Jan jobbet ved. Han har heller ikke fortalt noen hvorfor han er så oppsatt på å få jobb nettopp ved Sankta Patricia, at det har å gjøre med at Alice Rami, den egosentriske sangerinnen som han har vært besatt av siden tenårene, er pasient ved sykehuset. Er noen av barnehagebarna hennes? Jan får ikke spørre, men fristelsen til å finne en vei inn i den lukkede avdelingen for å møte Alice igjen, vokser.En natt da barna sover dypt, henter Jan nøkkelen til kjellerdøren, låser opp og begynner å gå ned trappen som leder til Sankta Patricia.

God lesing! 

onsdag 1. februar 2012

Djevellue

Av restene fra bodyen er det blitt en liten djevellue! Oppskriften er hentet fra boken Myk start, og garnet er Drops Baby Merino i fargene brun, og en liten skvett beige til heklekanten og knytebåndene. En kjapp og grei sak å strikke, som nok varmer godt på en liten tass sitt hode;) 


Passer perfekt til bodyen:) 

Ha en fin dag!