Velkommen til bloggen min! Håper du får en fin lesing. Legg gjerne igjen en kommentar! :)

torsdag 26. januar 2012

Av jord er du kommet

Fordelen med å ha en bokhandlervenninne, er av og til muligheten til å få lese bøker allerede før de er utgitt! Sist var den Eystein Hansens bok jeg ble beæret med, denne gangen Chris Tvedt sin siste; Av jord er du kommet. 


Det var mitt første møte med forfatteren, og jeg likte det veldig godt! Spennende å lese krim fra Bergen, når en har lest alt av Gunnar Staalesen. Det er noe eget når en kan orientere seg i bybildet og lokale stedsnavn, og faktisk se for seg både åsted og andre aktuelle settinger slik de faktisk ser ut. 
Plottet var spennende, og selv om jeg flere ganger tenkte at jeg hadde avslørt morderen, så kom den nye og overraskende vendinger. 
Kommer absolutt til å lese flere av hans bøker, og jeg anbefaler alle om å løpe i bokhandelen og kjøpe boken når den kommer for salg. 
Fra Studia sine nettsider står det å lese:
I en skogsbygd på østlandet blir en gammel mann regelrett henrettet. KRIPOS-etterforsker Edvard Matre finner ingen spor etter morderen. I Oslo gir myndighetene etter for press og åpner en massegrav med pasienter fra Gaustad Sykehus. I Bergen blir en ung kvinne funnet drept og en annen ligger i koma. Mye tyder på at begge har vært utsatt for samme gjerningsmann. Edvard Matre blir sendt tilbake til byen han forlot for mange år siden for å finne en mulig seriemorder.Men Edvard og teamet hans står uten spor. Presset for å finne morderen før han slår til på nytt, er stort. Det hjelper heller ikke at Edvard får beskjed om at en av dem som ble funnet i massegraven på Gaustad er hans egen mor. Så vidt Edvard vet, døde foreldrene hans i en ulykke for mange år siden og ble begravd side om side på en kirkegård i Bergen.Edvard Matre er vant til ikke å vite hvem morderen er. Nå vet han plutselig ikke hvem han selv er heller. Men etter hvert som etterforskningen skrider frem skal han få lære mer om seg selv og hvor han kommer fra, enn han setter pris på.
Gled deg!  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar