Velkommen til bloggen min! Håper du får en fin lesing. Legg gjerne igjen en kommentar! :)

mandag 6. februar 2012

Sankta Psyko

Siste bok i som er lest i det begredelige vinterværet vi har her på vestlandet, er Sankta Psyko av Johan Theorin. Og personlig synes jeg det er den beste boken jeg har lest av forfatteren. 


Han har forlatt Øland, hvor de forrige bøkene foregår, og handlingen er nå lagt til et psykriatisk sykehus et sted på Sveriges fastland. Boken er vel ikke direkte en krimbok, men en thriller. Da jeg fikk den av Studia-Eli, sa hun at hun flere ganger satt og tenkte: "neeeei, gå tilbake, ikke gjør slikt", og akkurat samme tanker satt jeg med da jeg leste den.


 Uten å avsløre for mye, kan jeg skyte inn at for at boken skulle vært helt perfekt, burde slutten vært annereldes.... Men anbefales absolutt!!


Forlaget skriver: Dit kommer Jan Hauger for å søke jobb som førskolelærer. Men Glenna er ikke som andre barnehager. Den ligger vegg i vegg med Sankta Patricia – med kallenavnet Sankta Psyko – et sikkerhetsgradert sykehus der mentalt forstyrrede voldsforbrytere mottar behandling. Glenna er Sankta Patricias egen barnehage, der pasientenes barn får treffe sine foreldre under nøye overvåkning. En av Jans oppgaver blir å eskortere barna gjennom de underjordiske gangene som forbinder barnehagen med klinikkens besøksrom.Jan er en dyktig pedagog, men han bærer også på hemmeligheter. Han har ikke avslørt for noen hva som egentlig skjedde ni år tidligere da lille William forsvant fra barnehagen Jan jobbet ved. Han har heller ikke fortalt noen hvorfor han er så oppsatt på å få jobb nettopp ved Sankta Patricia, at det har å gjøre med at Alice Rami, den egosentriske sangerinnen som han har vært besatt av siden tenårene, er pasient ved sykehuset. Er noen av barnehagebarna hennes? Jan får ikke spørre, men fristelsen til å finne en vei inn i den lukkede avdelingen for å møte Alice igjen, vokser.En natt da barna sover dypt, henter Jan nøkkelen til kjellerdøren, låser opp og begynner å gå ned trappen som leder til Sankta Patricia.

God lesing! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar