Velkommen til bloggen min! Håper du får en fin lesing. Legg gjerne igjen en kommentar! :)

søndag 26. september 2010

Jordbærostekake

At jeg er en stor godtegris er ingen hemmelighet, og herunder faller også kaker (de gode kakene, vel å merke) Jeg er ingen Hellstrøm på kjøkkenet, og sverger helst til Toro, men denne fantastiske jordbærostekaken er så enkel å lage at selv jeg får det til. Og det beste er, den skal ikke stekes, så faren for å svi den eller ikke steke den for lenge er ikke tilstede... 


Oppskrift og bilde er hentet fra detsoteliv.no

Oppskrift: Ingredienser:

Bunn 
1 pk Bixit kjeks
120 g smør

Ostefromasj:
1 pk jordbærgelép
ulver
2,5 dl vann
5 plater gelatin
3 dl seterrømme
375 g kremost mandarin/ananas (3 pk fra Tine)
2 dl melis
5 dl kremfløte

Gelétopp:
1 pk jordbærgelépulver
4 dl vann

Pynt:
friske jordbær

Fremgangsmåte:

Knus kjeksen i en kjøkkenmaskin, eller ved å ha den i en plastikkpose og kjevle over. Bland kjekssmulene med smeltet smør. Ha en kakering (26 cm i diameter) direkte på et passende fat. Klem kjeksblandingen i bunnen og helt inn til kanten på kakeringen. Sett formen kaldt.

Løs opp gelépulveret i kokende vann. Bløtlegg gelatinplatene i 10 min i kaldt vann. Klem vannet ut av geléplatene og smelt dem i den varme jordbærgeléen. Avkjøl blandingen til den er kald, men fortsatt flytende.

Pisk sammen rømme, kremost og melis. Pisk kremfløten stiv og pisk kremen deretter inn i fyllet. Pisk til slutt inn avkjølt gelé i en tynn stråle. Hell fyllet i kakeformen og la kaken stivne i kjøleskapet (4-6 timer).

Løs opp jordbærgelépulveret til gelélokket i kokende vann. Avkjøl til den er kald, men fortsatt flytende. Hell i formen og sett kaken tilbake i kjøleskapet til gelélokket har stivnet. Skjær forsiktig langs kakeringen med en kniv og fjern kakeringen. Pynt kaken med noen friske jordbær før servering.

Tips:

Ikke ta av kakeringen før du heller over geléen. Selv om du setter kakeringen tilbake rundt kaken, vil geléen renne ut igjennom sprekkene mellom formen og kaken fordi den er så tyntflytende. Sjekk også at du har "plass" i kakeringen til gelèen, og at den ikke vil renne over når du heller. 


Enjoy! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar