Velkommen til bloggen min! Håper du får en fin lesing. Legg gjerne igjen en kommentar! :)

tirsdag 28. september 2010

The Secret - hemmeligheten

Inspirert av blant annet Oprah, bestemte jeg meg for å lese The secret, eller Hemmeligheten på norsk, av Rhonda Byrne. Boken er noe så skjeldent som basert på en film, og blir klassifisert som en selvhjelpsbok. Eller "finne deg selv" - bok om du vil. 


Jeg åpnet boken med godt mot, og ble i løpet av de første sidene nysgjerrig på hva denne hemmeligheten var. Den lovet svar på hvordan en får god helse, velstand og økonomi, og en perfekt livssiuasjon. Baksiden av boken var ikke mindre lovende: 


Hemmeligheten har vært kjent og anvendt av noen av verdens største personligheter som Platon, Galilei, Beethoven, Edison, Einstein foruten andre oppfinnere, teologer, vitenskapsmenn og tenkere. Nå er Hemmeligheten tilgjengelig for alle, og Hemmeligheten vil forandre livet til alle som tar den i bruk. Når du tilegner deg Hemmeligheten, vil du erfare at du kan få, være eller gjøre alt det du ønsker. Når du lever i tråd med Hemmeligheten, vil du oppleve hvem du virkelig er og hvilken storhet du rommer. Hemmeligheten kan du anvende på alle livets områder, som for eksempel kjærlighet, økonomi, helse og karriere.


Flott, tenkte jeg, akkurat det jeg trenger! Lommeboken er tom, flaks trenger en alltid, og å finne seg selv uten å bruke et avansert kart det tar lang tid å forstå seg på må være perfekt!


Feil. Jeg oppfattet boken som kjedelig og uinspirerende, og klarte ikke å lese den ferdig. Hva denne "hemmeligheten" den lover å dele med deg er, skal jeg heller la være å avsløre da det kan være noen som vil lese boken og finne det ut selv, men for meg blir teorien den presenterer for enkel til at jeg kjøper den, og det blir for mye svada etter min smak. Verden hadde vært enkel om en fikk alt en ønsket seg ved hjelp av å lese en eneste bok! 


I letingen etter meg selv, får jeg heller ta frem kartet og oppleve å gå i feil retninger fra tid til annen. 


Skulle du likevel ønske å lese boken, foreslår jeg at du låner den av undertegnede istendenfor å bruke penger på å kjøpe den. Eller du kan kjøpe den på Studia av Eli ;) 

1 kommentar:

  1. Gøy at du entrer bloggeverden også. Skulle gjerne lånt deg et kart for å finne deg selv, men jeg har rotet vekk mitt ;-)

    SvarSlett