Velkommen til bloggen min! Håper du får en fin lesing. Legg gjerne igjen en kommentar! :)

fredag 11. februar 2011

Kongens tale (The Kings Speech)

Jeg er nettopp kommet hjem etter å ha sett en av de beste filmene i historien. Den britiske filmen Kongens Tale er Oscarnominert, og etter min mening bør den knuse alle andre kandidater ned i støvlene! 

Filmen tar for seg den engelske prinsen av York, Albert, som stammer. I en tid der radioen har gjort sitt inntog blir mer forventet av de kongelige, blant annet taler som skal gå ut til hele nasjonen. For å få bukt med problemet sitt, oppsøker han en talepedagog. Etterhvert som faren blir syk, og senere dør blir det mer og mer viktig at han kan snakke til folket. Hans bror,  jentefuten prinsen av Wales som er mer opptatt av sin dobbelt skilte elskerinne enn å styre landet, overtar som konge, og viser raskt sine svakheter.

Broren velger til slutt å abdisere, og Albert må overta tronen. Han tar tittelen Kong George VI etter hans far. Tidene er dystre, med uroligheter og krigstrusler fra både Russland og Tyskland. England erklærer krig mot sistnevnte, og Kong George må holde sin viktigste tale noensinne. 

Skuespillerne var fantastisk, settingen var fantastisk, musikken var fantastisk... Jeg sier ikke noe mer enn at FILMEN MÅ SEES!!! 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar