Velkommen til bloggen min! Håper du får en fin lesing. Legg gjerne igjen en kommentar! :)

søndag 27. februar 2011

Pepperkakehuset

En av bøkene jeg fikk av min gode venninne Eli etter en lystig kveld med champagne og portvin, var Pepperkakehuset av Carin Gerhardsen. Dette er første boken av den svenske forfatteren, og også den første i en serie om en gjeng etterforskere fra Hammarby. 
Bokens tema er ganske så i vinden for tiden, nemlig mobbing blant barn, og hvilke konsekvenser dette får for mobbeofrenes voksne liv. 


Studia skriver: 
Han finner seg et ledig sete i t-banevognen, tar opp avisen og gløtter rundt seg. Han ser bare trøtte, bleke ansikter. Det gjør ham tilfreds. Selv er han jo fremgangsrik, lykkelig gift og far til tre barn. Alt kan bare bli bedre. I vinduet ser han speilbildet av en loslitt mann som stirrer på ham. Når t-banen stopper, merker han ikke at den samme mannen følger etter ham. På kort tid skjer det flere opprivende og bestialske drap i Midt-Sverige. Når politiet begynner å se sammenhengen mellom disse, virker det åpenbart at det må være et menneske der ute som er drevet av svært personlige motiver og som ikke lar seg stoppe av noe.


En absolutt godkjent deby av en ny forfatter. Forfatteren skildrer menneskene og tankene deres bra, boken var spennende, og hadde en overraskende slutt. 
Kjøp den gjerne fra Studia, for tiden på Mammutsalg;) 


God lesing!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar