Velkommen til bloggen min! Håper du får en fin lesing. Legg gjerne igjen en kommentar! :)

søndag 12. juni 2011

Gjenferd av Jo Nesbø

En kveld og en dag tok det meg å lese den nye boken til kongen av page turner: Jo Nesbø! Litt vemodig i grunn, så lenge som jeg har ventet på den! 
Boken var litt annereldes enn de foregående; Harry Hole jobber ikke lenger i politiet, men er en slags Varg Veum - figur som etterforsker på egenhånd, roter seg bort i katastrofer, og lever på kant med loven. Jeg likte det, jeg!
På bokomslaget står det: 
En ny Harry Hole! Harry kommer tilbake fra Hong Kong etter tre år og melder seg på Politihuset for å etterforske et nedprioritert og til og med allerede oppklart drap i narkomiljøet. Det er kommet et nytt dop på gata kalt fiolin, et opiat som gir færre overdosedødsfall, men også sterkere avhengighet. Harry får møte den antatte drapsmannen. Det er en gutt han ikke har sett på lenge, nemlig Oleg, sønnen til ekskjæresten Rakel. Nye overraskelser dukker opp, og det i utgangspunktet typiske dopdrapet får et omfang Harry ikke hadde forutsett. Og de fleste sporene peker én vei. Oppover.


En actionfylt bok, som flere ganger lot meg tenke: han kan UMULIG overleve dette, men likevel reiste han seg som en Føniks fra asken. Selv om han nå er (noenlunde) tørrlagt, viser han seg fremdeles som den anti-helten han har vært i de andre bøkene, og som har fått meg til å elske bøkene. 
Mulig jeg som blodfan er inhabil, men jeg digget boken, og anbefaler alle med sans for god krim om å LØP OG KJØP!  (eller gjør det fra sofaen fra Studia
Neste bok i bunken er Saras nøkkel, som jeg har hørt masse bra om. Godt det er fri i morgen også! :)


En god søndag ønskes alle

1 kommentar:

  1. Kjekt å høre at boken levde opp til forventningene!
    Gleder meg til biltur nordover senere på sommeren, skal høre den som lydbok;-)

    SvarSlett