Velkommen til bloggen min! Håper du får en fin lesing. Legg gjerne igjen en kommentar! :)

lørdag 23. april 2011

Oreokake

Til nevøens 2-årsdag bakte jeg en Oreokake - en av mine absolutt favoritter. Den har alt - sukker, smør, melis, sjokolade og kjeks. Kan det bli bedre?? ;) Oppskriften er basert på denne: Oreokake


Du trenger: 
3 pakker Oreo - kjeks
100 g smeltet smør
2 pk. Tine kremost naturell
2,5 dl melis
4,5 dl kremfløte 

3 spiseskjeer sukker
1 pose sjokolademousse fra Toro
3 dl melkSlik gjør du: 


1/4 del av oreo kjeksene legges for seg i seg i en skål og brekkes opp i småbiter. Resten av kjeksene kjøres i en kjøkkenmaskin, slik at de knuses helt. Smelt smøret, og hell det over kakesmulene i en bolle og bland det godt, slik at det kan smøres ut i en rund form.


Ha kremosten i en bolle, og tilsett melisen. Miks dette sammen med en håndmikser, slik at det blir en luftig og kremet masse. Miks så kremfløten sammen med sukker til stivpisket krem, og ha halvparten av dette oppi ost/melisblandingen. Rør forsiktig inn! 
Smør denne kremmen over kjeksbunnen, og legg oppi halvparten av kakebitene du satt til side til å begynne med.  (Opprinnelig skal en nå sette kaken i 30 minutter i kjøleskapet, men jeg pleier å droppe det, og heller sette den til kjøling når den er helt ferdig.) 


Lag så sjokolademoussen slik det står på pakken. Rør de siste kakebitene inn i moussen, og smør denne massen over kaken. (nå kan du sette den i kjøleskap i en time til, men jeg pleier å droppe også dette...)


Smør så resten av kremfløten på toppen, pynt med kjeksbiter eller sjokoladesaus. 


La kaken stå i kjøleskap i noen timer, gjerne over natten. 


Vel bekomme! ;) 
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar