Velkommen til bloggen min! Håper du får en fin lesing. Legg gjerne igjen en kommentar! :)

onsdag 28. desember 2011

Borderline av Liza Marklund

Juleferie er herlig, og når været ikke er helt det beste, er det fullstendig lov å kose seg inne med fyr i ovnen og en god bok. Når det gjelder dette tilfelle, Bordeline av Liza Marklund, er det vel feil å bruke ordet "kose". Det er den niende boken om journalisten Annika Bengtzon, men også den jeg oppfattet som den mest personlige og brutale. På Studias nettside står det om boken: 



En ung småbarnsmor blir funnet død. Hun er det fjerde offeret på kort tid. I avisredaksjonen aner man en seriemorder, noe Annika Bengtzon avfeier som ville fantasier. Thomas, mannen hennes, blir på en konferanse i Nairobi kidnappet sammen med seks andre personer fra ulike deler av Europa. Samtidig som antallet myrdede kvinner stiger, og mistanken om en seriemorder også begynner å ta form hos politiet, blir Annika dratt inn i et voldsomt kidnappingsdrama som ryster både Europa og Øst-Afrika. Dette er den niende boken om Annika Bengtzon.
Boken var for all del spennende og bra, men samtidig brutal i sin skildring av både kidnappere og kidnappede. En sterk bok som også retter søkelyset mot velstanden vi lever i i Vesten satt opp mot fattigdom, nød og desperasjon i sør. Boken bør leses, men en bør være forberedt på sterke inntrykk.




1 kommentar: