Velkommen til bloggen min! Håper du får en fin lesing. Legg gjerne igjen en kommentar! :)

mandag 11. oktober 2010

Rosa sløyfe

Bloggen er midlertidig blitt rosa - for å minne alle på Rosa sløyfe - aksjonen som pågår. Fra www.rosasloyfe.no : 

Målet med Rosa sløyfe-aksjonen er å vise solidaritet med brystkreftrammede, spre informasjon og øke kunnskapen om brystkreft og samle inn penger til brystkreftforskning.
Rosa sløyfe-aksjonen er en internasjonal folkebevegelse, og i Norge står Foreningen for brystkreftopererte (FFB) og Kreftforeningen sammen om aksjonen. Aksjonen har blitt arrangert i Norge siden 1999.

Foreningen for brystkreftopererte (FFB) jobber for brystkreftopererte og deres pårørende.  Foreningen driver frivillig landsomfattende likemannsarbeid og holder medlemsmøter og kurs. Foreningen er et talerør for brystkreftdiagnostisertes rettigheter og ivaretar pasientgruppens interesser.  FFB har for tiden 62 lokalforeningen.
Kreftforeningen er en landsdekkende organisasjon for frivillig kreftarbeid i Norge.  Kreftforeningen lever av innsamlede midler og støtter kreftforskning, tar initiativ til forbedringer i kreftomsorgen og setter helsepolitiske problemer på dagsorden.
Aksjonen har sitt opphav i USA der amerikanske kvinner på begynnelsen av 1990-tallet krevde større bevilgninger til brystkreftforskning. Siden den gang har organisasjoner, bedrifter og privatpersoner viet oktober måned til Rosa sløyfe-aksjonen. Det arrangeres ulike rosa aktiviteter og bygninger lyses opp i rosa, men først og fremst går man med den rosa sløyfen for å støtte opp om aksjonen og vise sin solidaritet med brystkreftrammede.




Informasjon om hvordan du kan støtte aksjonen finner du her: http://www.rosasloyfe.no/stoett-aksjonen

Rosa sløyfe kan også følges på Facebook: http://www.facebook.com/RosaSloyfe

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar